Passer au contenu principal
La plus grande collection de journaux en ligneAccueil de la collection
Kansasky Pokrok from Wilson, Kansas • 1

Kansasky Pokrok du lieu suivant : Wilson, Kansas • 1

Publication:
Kansasky Pokroki
Lieu:
Wilson, Kansas
Date de parution:
Page:
1
Texte d’article extrait (OCR)

n7 nn ROCNlK IX. WILSON, DNE 8. ftfJNA (OCTOBER) 1913. CfSLO 10. J.

H. CERNY, Wilson, Minulou stfudu vstoupil do. Minulou nedeli bylo tech stavu i'ousatych iifi5 lekarnik p. svatych Vaclavft a neboli jak ma. Dell Zeman se slccnou Emilii No.

me zvyk Hkati, VaSkii. ten jodnatel a riditel "Kansaskfiho Tampier Knakal l'okroku," vyfizuje vefike're' zate 5 pofddii vzdy spolek sv. Vac- zitosti "l'okroku" a "Venkova" Robert Blecha New Yor-ku, ktery zde byl stryce Diers-inita na navstevS, odjel po delsim zde pobytu domu. Na cest5 ho provazcla slefna Lojza Dierfimito-va az" do Clevelandu, 0. Kmotr P.

J. Hoeh meskal o-pet svych ditek, ktere ma uby- se tykajici. Prijima pfed- i do ma na gkladi hojnem vakovon. Mnoho blahopfani pro-vazi jejich krok, nimz pnpoju-jt'ine take nase. IIS?" Umele led stale na skladS, jakoz i zasoby Serstvi.

ho masa, salami a uzenin vseho platne, oznawky pro "Pokrok," jakoz i objednavky na veskere grocerni zbozi, bile polSvanfi nadobi, iele-zafske zboii, poiky, naboje, barvy a oleje. tiskov prace. 7-tf Odkupuji farmafsk vyrobky a drflbez. tovane bratra Josefa, minulou nedeli. Pofidil jim pro radost ftntlandskeho konika, jejz nimi lava ve sve smi posvleenl.

Lotos take pofiulali posviceni a jelikoS jsem mel slibeno, ze tarn budu, tedy jsem ochotne se vydal na ce-stu a jelikoz dale nemSl jsem zad-nou pfilezitost ani spoleenost, vydal jsem se na eestu lytharskou cu fus pesky, Vzpomel jsem si totiz, ze mi poradil doktor Drasky vy-chazet si na prochazku, ze to ule-vuje eloveku revniatisinem stize-nemu a proto jsem uposlechl jeho Wilson, Kansas druhu. Cerstve" ryby kaidy pa-tek. Anton Smetana. Telefon: 72 a 179 Wilson. Adv.

4- tyto minule dni doprova-zela po U. P. dnize dcera matku lokomotivu na vystavu Panam- zaroven nechal vzit na obrazeic vozikem. fW Prvni tfidy lekarnu, velky 1 i 4 i 1 WILSONSKE ZAHRADKY. Vzdycky jsem i-ikal, ze to sucho nebude trvat vecnS a felova ma se jiz vyplnila, nebot mame nyni tolik vlahy, ze nemo-hou rolnici ani do pole, vyblr patentnich 16ku, barvy na bez vedomi asi hodinu, naSez se zvolna pocal probouzet, kdy2 se prebarvovani latek, jako2 i po- skou do Calitorme.

Kozdil mezi ton masinou a deerou anebo jiz tfeb toiletnich, jako vonavek a pod. Recepty se vypliiuji nej- Wilsonslia Statnf Banlia. kolikatou pravnuckou, byl veliky, probudil, nevedfl, co se to nim Pfivolany lekaf ho pak od-vezl domu. Jmenuje se Greening jen2 privabil nadrazi hodne" di- vetsi peci. Sumici napoje, tempe-rengni, stale na fiepu.

Adv. 50tf dobre rady. Sin jest asi 4 a pul mile vzdalena a vef, rozmila, cte-nafko, ze nez ty pul paty mile jsem urazil, jsem se fadne' zapotil, ac-koli bylo pfijemn chladno. Sel jsem sain a tudiz zcela oddan sve-rau dumani. Mluvil jsem septmo i na hlas.

Zpival a hvizdal jsem vaku. Venme, radi vefime. Kmotr Rabas Dorrance pfi gr jjiiemncKe cuvacuo jesi nyni otevfeno kaidym dnem. 0-brazky se pfedstavuji ve spojeni Fr. Zeman Opera Blocku.

vyroei iiinrti jeho manzelky na den 1. fijna. byl na hfbitovS, aby a co toto piseme, jest mu dobfe a jel opet delniky do prace. Ondyno nine zval kmotr Ko-tas na veselku a kdyz" jsem mu sli-bil, ze ano a bych mohl nastou- NSktefi tatove roni size nad svymi hochy, ze se dopustili kri-minalnich prestupku zakona. To navstivil jeji hrob.

Pani babieka Somerova, jez Kapital a pfebytky. A. D. JELISON, president. J.

F. TOBIAS, kaslr. WILSON, (42x52) KANSAS. dela obycejne ta velika pfisnost a vzpominal, jak jsem chodival na posviceni do Ilamru Cechiich. doma.

Vsechno se pfed nimi ukli- dlela navstevou sveho syna Vac- 1.1 -Y lava Ureeronu po uobu 6 mesicu Ellsworth a Russell, stejneho to druhu. Adv. Pani Lipertova byla sve dcery Josefy Ruzove Pvelait, Kans. Pani Rflzova si vsak vzala od sveho muze Rflze (Rose) roz-vod, ponevadz ji nebyl pravou Ruzi, nybrz trnera. Pani Ruzova (byvala) se nyni usadila Ellsworth, kde dvemi ditkami se na navratila se opet mezi nas.

je- Abych nezapomnel, kdyz jsem vy sel na drahu, nebof jsem po dra ze sel, potkal jsem Antona a Vac lava Branty, ktefi se vraceli o- pit sluzbu asi dva dni dfive, ze bych mohl kuchyni, rozmyslil si to kmotr a povidal, ze to nemuze byt, ze rad strkam mflj klafrstajn bez tak do vseho a ze bych oft mohl pfijit. Pfijimam, pravil jsem a kmotr pak byl zi, aby se nicim nenakazil, ale o-no to prave eini opak. Minulou zimu se radovali, kdyz sbirali a za-virali pfestupniky blazniveho zakona prohibicniho a zatim se ne- pivo bobkem, jezme bedrnfk nebudeme stonat nebudememflt." Iji radosti tarn byla nesl'astna, ne-bof upadla a pfi padu se ji po-sramotila ruka, jiz doposud nosi iv obvazku. Jak se ale jinak my-jsliti neda, chvatala pfece jiz take domfl, nebot zde ma druheho sy- vu zajicu a na rozcesti se bratr-sky rozdelili, jeden si vybral kra- divali na sve ze se nich vy-viji zlodeji. Nektefi synkove lika a druhy mladeho honzu.

pfiste hodla. zivit. Kdyz mi diivali bohem, podo tknul Vasa, abych ty tajze pfepo BEZ Ellsworth si zlomila ramene pani W. A. Poranni je pry vazne.

zboznych prohibienich rodicft se vkradali do kurniku a brali dru-bez na pochoutku, kterou si pfi-pravovali bejsmentu ve skole. huste, vlnite vlasy, lupCt. Goetzovo lahvove cital, pak jsme se rozesli. jsem jim jeste dobreho chutnani, nebot' na nich bylo videt, ze by Kdyz se to na ne proklubalo, vza- byli jedli kameni, kdy by bylo G. W.

RICHTER jna, Antona, a jine pfatele a zna-I me, jako ku pf babicku pani Ilor-kou a jine, po nichz se ji tarn jakz takz styskalo. Pfi nasem jsetkani se ni nakazovala pfisn Inic nedavat do Pokroku, ale my Jubozi novinafi, pakli neeo neu-I kradnem, tedy nam zadny nic ne-jda. Nam byla rozmluva nade vse i mild. Devcata! Zkuste to! Vlasy sta-ncu se mekkymi, kadef avymi a nadhernymi! Zadne padani vlasu vice vafeno na kfenovou omacku, ja pivo Pozemkov a pojiSfujici jednatel. Vef ejnj notaf.

li na nejaky cas do zajecich. Ne-vycitame to zadnmu, ale proto, aby vedeli, ze jest nam to take znamo Ta velika a uzko-prsa pHsnost rodicfl se vzdy nevy-dafi tak, jak by sobe pfali. Kazdvm tydnem se oznamu- 49-52P Wilson, Kansas. ko Diersmit miva rad. A ted haj-dy Vaskura Ponevadz mi Vasa nadhodil, abych pfepocital tajzy, uniinil jsem si, ze ho schval-ne poslechnu a jal jsem se pocita-ti.

Pocital jsem vzdy 20 na ieden Mate-li starost tezke vlasy, ktere zafi krasou a sviti zivotem, Mouka ze Salina-skych je nektereho mestecka nejaka jest stale prodeji ve We maji nesrovnateinou jemnost a jsou kadefave a leskle, zkuste 'Country Club' jest zdravi, prost VKech pflsad. 44tf Objednejte si na rrkousku. Goetz Bwj Co St. Joe, Mo. berove elektrarnS D.

F. Pratta. Danderine. Jiz jedine pouziti zdvoji krasu prst a pak jsem prst pfelozil na druhych 20. pocatku to slo-do-bfei, ale najednou tu bac Vysla rana pusky nejakeho svateeniho M.

LATSHAVV, obchodnik obillm, uhlfm a plcf. WILSON KANSAS. a vaseho vlasu, mimo to odstraiiuje lupy. Nemuzete miti krasne, tSz ke, zdrave vlasy, mite-li lupy. Adv.

9 Zeptejte se kmotra Rabase, kdyz zde posledne byl a nami si vymenil (omylem of kors) klo-bouk, zdali se fadne nenapalil? Pani Benesova. po dalsi rodieu L. Ilonomichlu a pfatel navsteve, odjela opet do sveho do-mova AVakeney. Charles Bednasku odjel do Excelsior Springs Missouri minulou sobotu, vuli zdravi. Jindfich Vlcek choti od stfelce a ja jsem se ulekl a pfe-stal poeitat.

Nedalo mi to poko-je, aby se mi Vasa nevysmal, jako ku pf. zef Smetana. Zapocal jsem znovu a sice od jednoho telegraf sloupu druhemu, coz mi pfi-neslo vysledek 2,500 tajzft na jed- W. E. Kandall, ZUBNI iJKAR.

WILSON, (41-52) KAN kradez a pfece tady mame tolik kostelu, kazatelu a dost a dost. tW Wilson Elevator a komis-sionafsk spolek. Obchoduji o-bili a uhli. Jos. KvasniSka, Manager.

Phone: 99. Adv. 17-lr Adv. Minulou stfedu na 1. fijna byla chlapeeka zdejsi kapela an-gazovana do Solnohradu na uspo-fadani zabavy.

Jelikoz bylo prave po desti ne'mohli se tara nikte-rak dostat, nebof gasohyb, na nemz se tarn chteli dostat, nebyl tit, i I MODEBNf! ZAftlZENA LESAENA HOLYEOOr. BarviJky na romy, neb vlasy. Bar- rj a bamekj jioa, vofiavky, patwital Tyto nicive stroupky okradaji vlasy jejich lesk, jejich silu a jejich skutecny zivot a nejsou-li odstraneny, zpusobuji nemoci a bolesti pokozky. Konnky vlaso-ve slabnou, uvolfiuji se a odumira-ji. Pak vlasy opadaji rychle.

Jsou-li vase vlasy zanedbavany a fidnou, jsou svadle, suche, ne-bo pfilis niastne, dostante si 25-centovou krabicku Knowlton's Danderiue kterekoli lekarne nebo prodejne kosmetickych po-tfeb. Pouzijte malo, jako je nu mili a jelikoz jsou to 4 a pul mile, vyzadovalo by to pfimefene 11,750 tajzu a ponevadz jsem cital krok na jeden tajz, utvofil jsem tolik kroku. Zdali pak by kollega Macek dovedl vypocitat, Ilolyrood, odjel na tacky tcha-novi na tfi vidle Montane. Nejlepsi vypraveni zasoba na-bytku a houni okresn, kter6 Vim zachrani penize, kdyi se H-ir Hutchinson Grubb OBCHOD stavu tun biatem, ac se jano lky, kartaky na zuby. Koubovo hut-vino a jiua rfna.

Duutuiky, kniliy pHci papir. Pera, inkousty a jivt ptaci potfeby. Mini veliky dopisoi cich nadhernoh a knmirkych. Pilnlki vfieho druhu. Lkarske pfeiipijy ne vy.

plfiuji p6H. Navitivte muel J. H. HASKA, lkaimk, -52 HOLYBOOD KANS. zelva plazil, nemohl pfeci udolat a hosi chtj nechtej byli nuceni kolik asi pochodu by to vzalo pf e-hrat? Do sine se pocali sjizdet farmy Josefa Somera se vratit domft, nez bude pfilis pozde, aby nejenom Vaskove, alebrz Josefo-ve, Ilonzove, Tondove, Frantove a i Kubove, tu zevluju moje zraky navodu obsazeno a deset mmut nemnseli totiz ciifus.

nebot' oak te Milos Sekavec pfijel se po-divat na sviij stary domov Wilson minulou sobotu. Redaktor Messengeru roni slzy nad spatnou navstevou na koncerte tamnejsi kapelou pofa-danem. Skoda, ze sve sousedy tak malo zna. My to vime ze zkuse-nosti jiz davno. Art Ilohl, skolak zdejsi sko- nabyfkem a pohrobnictvi po te uvidite, ze to bylo nejlepsi prve Dy to bylo slo ztezka.

Az vydani, ktere jstff kdy ucinili. pr podruhe. Vefime upfimne, bez ohledu na Francek Kepku pry se jiz vse jine, co jest oznamovano, ze na to dopalil, ze pry nebude dele eheete-li mekky, leskly, krasny konika honit tern Kotasum zby-vlas a husty, bez lupu, zadne svr- tecne. Jeste parkrat a bude ko- na dva kmotry, ktefi se chystali nekam na zalety. Pfistoupim bli-ze a vidim John a Josef Kepka vstupujou na sury.

John povida, abych take vyskocil. Vysplhal ly zlomil si ruku pfi gymnasial-nich produkcich. jsem se asi jako zelva na parez a beni pokozky, a zadne padani nec, nebot' pristi utery si poveae T-1neA mnsi'tP nzi'vnti Knowlto-! Marenku oltafi Pak se uza- get up Nez jsme dojeli na misto I nuv Danderine. Jestlize nekdy, 1 vf ou vsem lidem huby, pfestanou bylo jiz tma. Poekejte, ja rozzu lucernu.

Sirka hvizdla zed a "CASCARETS" LEfif NEMOC, KYSELOST ZALUDKU. Pumpy, vtraky. kad na vo- du a hromosvody. Dejte si za- vgsti hromosvody na svem majetku a nestrachuite se pred bouri. J.

H. BAUM, Wilson, Kans. proc ne nyni? Ilidske hloupe pomluvy! lucerna byla mzikem osvetlena. Podle svetla byeh byl soudil, ze tu lucernu koupil Sears Roe Odstranuji kyseliny, plyny a za-cpu ze zaludku, jater a stfev le2i spatne traveni. 1 PtadeCt Jaroos I buck, nez nic nevadi, byly tam jeste jine lucerny a svitily zname-nite.

Nic platno, povidam, musi-me jet zpatky, kdyz jsme si na Dostante si 10-centovou krabi cku nyni. cestu posvitili a jeli jsme. Kdyz Ona ohavna. kyselost, fihani a WILSON, KANSAS. Obchodnici ve zbozi smisenem, grocernim, nadobi, zeleJif-skem zbozi, barvach a olejich.

Jednatele vyhlasenych Beatrice smetanovych odstfediyek. neciste vetry: ona bolest zalud Prosluld ficsk zitnd, odporucovana lekari iii ku, tluceni srdce, nervosa, oskli-vost, nadmuti po jidle, zavrati a 6-tf Platinie hotove za rolnicke vyrobky. boleni hlavy, to vse znamena, ze jsme se vratlii, bylo vsecko ko-le. Jako posviceni! Zabava se vydaf ila opet dobre ku spokojeno-sti vyboru, jak jsme mohli pozo-rovat. 2e schuze podobna.

a ra-da p. doktora Draskeho vyhani tela regma, jsem se pfesvedcil, nebof jsem jej vehnal do ramen, od-kud doufam, ze bude pokracovat zaludek jest nepofadku, ktery nemfize byti napraven, dokud ne- odstranite pricinu. To neni chy A ba vaseho zaludku. Vas zaludek jest tak dobry, jako kazdy jiny. na niavu a pak nodiam do kio-bonkn udelat dim a pnstim ho Dick and Bros.J 2 uascaretsi inned vyci- pak na zdravy vzduch.

A kdyz to Blue Bell 6 mesicfl vyle2el6 Snd 72 veL Export Le2ak $3.50 Obdriite za prazdne zpt za snd $2.00 Jsme jedinym skuteinS ryze ieskym Kansas City, Mo. Zbogf zasOame vidy stej-ne, jak na prvni tak na dalsi objednavky, nebot sv nam Jedna to, abychom nejen odberatels ziskali, a-le abychom Je tei udriell. Piste si cennik. Penez-ni zisilky objednivkami sfuji zaludek, odstranuji kyselost, nebude pracovat, tedy ho necham neztravenou a kvasici potravu a ruDi za nejlpe varene pivo, Rabasovi klobonce. Donfam, ze osklive" plyny.

Odstrante prflis- 4 pin kvarty 3.25 8 plnych kvartft zxz 6.00 5 gal. sondek xxz. 14.00 Prava ieski bili 4 kvarty 3.00 8 kvartft 50 5 gal. aoudek 12.50 Ermis Monogram Whisky 4 pln6 kvarty 3.00 8 plnych kvartft 5.00 Habsbnrger Club 100 proof Kentucky Whisky 4 kvarty 3.50 Dovoz vyplacen na rjse nvedeni druhy. Ennls 100 proof Kentucky Whisky.

5 gaL soudek 9.95 Keyplaceny. Cisty Hh (alcohol) 188 proof xx S3.50 Medikilnf xxx 3.90 Na lib a pivo dovoz mi pan doktor nezazli, ze jsem vy-zradil jeho vzacny predpis. Pakli nou zinc ze svych jater, a nahro-madenou zacpu a jed ze svych strev. Pak skonci vase nesnaz se ho kdo pouzijes, neopomefi ozna-mit vysledek oo vdek. zaludkem.

Jedna Cascaret' dnes vecer posili vas rano 10-cento- Ve stfedu se svezl do dra- va krabicka kterekoli lekarny ueini vas zalndek zdravym, jatra a ftreva pravidelna po ele mesi- Objednavkim postoa vSnaje se zvlaStnf pozornost. Ceay sdeli na pozadani DICK AND BROS, QUINCY BREWERY I0tb Mtiltorr Dsp't KANSAS CITY, MO. tu, ktery vedl pod jeden mustek nn draze. kde ziiroven byli tischo-vani pfed d-stem delnici sekcni. posilejte na: 42 tf Ennis DISTG.

GO. 1402 Main St, Kansas City, Mo. Fred H. Ennis Edw F. Ennis- 0 ee.

Aezapomente na deti. Jejich blesk. I5as oneeh delnikfl sedel tessne pri onom dratn, byl bleskem male vnitrnosti potfebuji take vycistenL zasazen a oez mala usmrcen. liyi lsHB--M-M-fsK-sHM4-f I.

Obtenir un accès à Newspapers.com

  • La plus grande collection de journaux en ligne
  • Plus de 300 journaux des années 1700 à 2000
  • Des millions de pages supplémentaires ajoutées chaque mois

À propos de la collection Kansasky Pokrok

Pages disponibles:
6 056
Années disponibles:
1910-1920